Futbolo vaikščiojant turnyras Neringoje

2024 m. liepos 10 d. Juodkrantės stadione (L. Rėzos g. 25) įvyko neeilinis renginys – futbolo vaikščiojant turnyras Neringoje. Futbolo vaikščiojant turnyrą organizavo Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai, renginio partneriai – Neringos socialinių paslaugų centras, renginio draugai – Lietuvos masinio futbolo asociacija, Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacija.

Renginio tikslas – populiarinti futbolą vaikščiojant, įtraukiant senjorus ir futbolo entuziastus į smagų, socialų ir sveikatai naudingą žaidimą. Stiprinti artimesnius tarpusavio ryšius, pabendrauti, susidraugauti bei patirti malonių įspūdžių.

Neringos socialinių paslaugų centras, sužinojęs apie galimybę į vykdomų veiklų sąrašą įsitraukti ir futbolą vaikščiojant, suteikė galimybę turnyrą organizuoti Juodkrantės stadione ir pristatyti naują fizinio aktyvumo formą gyventojams.

Futbolo vaikščiojant turnyre Neringoje dalyvavo 9 komandos: Neringos socialinių paslaugų centrui atstovaujanti komanda „Nidos stirnos“, Plungės rajono visuomenės sveikatos biuro suburtos komandos „Žaibas“, „Bičiuliai“, „Minija“, Tauragės rajono visuomenės sveikatos biuro komandos „Tauras“ ir „Zampė“, Klaipėdos miesto žmonių su fizine negalia sporto klubo komanda „Žuvėdra“, Socialinių paslaugų centras „Klaipėdos lakštutė“, Klaipėdos SIŽGB „Klaipėdos Viltis“ – „Vilčiukai“ komanda. Pripažindami neįgaliųjų galias fizinėje veikloje, nepriklausomai nuo jų gebėjimų, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai sudaro sąlygas jiems efektyviai tobulėti, skatina jų saviraišką, savivertę ir gerina kūno įvaizdį.

Pagal taisykles žaidžiamas žaidimas nereikalauja specialaus fizinio pasirengimo, neleidžia didesnio kontakto, taip sumažindamas tikimybę patirti traumą, tačiau skatina judėti, bendradarbiauti komandoje ir išlaiko pagrindinius futbolo elementus. Žaidimas yra ganėtinai paprastas – svarbiausia visus veiksmus atlikti vaikščiojant, tai yra visada viena koja turi būti ant žemės. Pačios žaidimo taisyklės yra lanksčios, priklausomai nuo to, kiek komandą sudaro narių, žaidžiama su minkštu kamuoliu. Mažojo futbolo versija prigyja Lietuvoje ir įsitvirtina kaip populiari ir itin gyventojų mėgstama žaidimo forma.

Dėkojame už gerą nuotaiką, iniciatyvas ir puikų teisėjavimą Tauragės rajono visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistui Mariui Trajanauskui, Lietuvos masinio futbolo asociacijos vadybininkui, treneriui, savo gyvenimo be sporto ir futbolo neįsivaizduojančiam Martynui Karpavičiui. Dėkojame renginio rėmėjui Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijai už įsteigtus prizus! Ačiū visiems turnyro dalyviams ir iki pasimatymo!

Jeigu susidomėjote šia fizinio aktyvumo rūšimi ir norėtumėte ją išbandyti praktiškai, kviečiame vyresnius nei 65 m. amžiaus žmones, neįgaliuosius prisijungti prie futbolo vaikščiojant komandų ir kartu aktyviai, azartiškai, smagiai, draugiškai sportuoti. Informacija tel. +370 640 93343 arba el. p. alina@sveikatosbiuras.lt.

Informaciją paruošė visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Alina Bocman

Facebook
Twitter
LinkedIn